Fákat ültetett a Bentley

A 100-adik születésnapját ünnepelve faültetéssel hívta fel a figyelmet a Bentley a környezettudatosságra. Nem ez az első ilyen akciója az angol luxusautó gyártónak.

A Bentley az utóbbi években alaposan elkötelezte magát a környezetvédelem területén. Igyekeznek a gyártási folyamatokba is beépíteni ezt a szemléletet, ám amíg ez nem sikerül teljes mértékben, legalább a fenntarthatóságot igyekeznek kiépíteni. Ezért történt, hogy néhány hónapja méhfarmokat telepítettek a gyár környékére, illetve most is ennek okán ünnepelték faültetéssel a márka századik születésnapját.

Az akció alatt pontosan 100 facsemetét ültettek el a crewe-i üzem közvetlen közelében. Nem egy fajtára esett az angolok választása, hanem bükk, tölgy, juhar, cseresznyefa, diófa és citrus palántákat egyaránt telepítettek a területre.

A Bentley külön hangsúlyozza, hogy ugyan használnak igazi fákat az autóik belső díszítéséhez, de ezek mindegyikét fenntartható forrásból, külön erre a célra fenntartott telepek közbenjárásával szerzik be.