Ezzel nagyot dobhat a Mazda!

Elképesztően sportos, mégis tágas és praktikus belterű a most leleplezett Mazdai Kai, amely a jelenlegi 3-as sorozat váltómodellje lesz 2019-ben. 

Rengeteg látogatónak gyökerezett a földbe a lába a tokiói autószalon a Mazda legújabb tanulmányát látva. A Kai névre keresztelt koncepció nem titkoltan a mostani 3-as sorozat utóda, amely 2019-től kerülhet a szalonokba. Mint látható, már majdnem készen van…

A jelenlegi 3-as szériánál is sokkal sportosabb, kifejezetten kupés vonalvezetésű autó elképesztő formatervet kapott – de a tervezők nem csak a dögös összképre hajtottak, hiszen az autó nem csak alacsonyabb és szélesebb, mint a leváltandó sorozat, hanem 50 (!) milliméterrel nagyobb tengelytávval is dicsekedhet. A 4,42 méter hosszú, 185 méter széles és 1,37 (!) méter magas autó dizájnja azt sugallja: sikerrel párosították a nagyon sportos külsőt a praktikus és tágas beltérrel. A motorválasztékról egyelőre nem közölt részleteket a gyártó, de az biztos, hogy a majdan sorozatgyártásba kerülő Kai megkapja majd a márka legkorszerűbb technológiáját képviselő kompressziós gyújtással készülő, dízelek fogyasztását megközelítő benzinmotorjait.