Ez a Suzuki jön a Swift után

Bepillantást engedett a jövőjébe a Suzuki, a genfi autószalonon ugyanis olyan tanulmányautót leplezett le, amely egy Swiftnél nagyobb modell előzetesének számít.

Új modell előzeteséről rántotta le a leplet a Suzuki a genfi autószalonon. Az iK-2 Concept névre keresztelt prototípus nagyobb, mint a jelenlegi Swift, a méreteivel inkább olyan kisautókhoz áll közel, mint a Ford Fiesta vagy a Renault Clio. A prototípus teljesen új padlólemezre épül, ami azt jelenti, hogy a technikája modernebb lesz a mostani Suzukikénál.

A koncepcióautó sportos arányokkal rendelkezik, hiszen négyméteres hosszához alig 1,45 méteres magasság, viszont 1,92 méteres szélesség társul. A tengelytávolság 2,52 méteres. A prototípust teljesen LED-es fényszórókkal szerelték fel, eddig ilyet még nem láttunk a Suzukinál. Feltűnőek a sportos kerekek is, a 18 colos alufelnik 225/45-ös abroncsokat kaptak.

Az ötajtós kisautó műszaki tartalmáról meglehetősen szűkszavúan nyilatkoztak, annyit azonban elárultak, hogy egy teljesen új, ezer köbcentis turbós benzinmotor fejlesztésén dolgoznak, amely ebben a modellben jelenik meg. Még azt sem tudni, hogy a Swift utódja, vagy egy annál nagyobb típus lesz a koncepcióból, de a Suzuki megerősítette, hogy 2016-ra már a kereskedésekbe kerül az újdonság.