Extrém szupersportkocsival tér vissza egy rég elfeledett márka

A Delage egészen a 40-es évekig kínált sportkocsikat a tehetős vásárlóknak, majd szépen lassan eltűnt szem elől. Most viszont visszatérnek egy F1 által inspirált őrülettel, ami D12 néven kerül majd a szalonokba.

Mostanság a nagy feltámadások korát éljük, igaz vannak olyan kérész életű próbálkozások is, mint például a Datsun, ami Ázsiában éppen csak újra életre kelt, máris megint elkaszálta a Nissan a megszorító csomag bejelentésével. Reméljük a 40-es évekig értékes sportkocsikat forgalmazó Delage nem ezt a példát követi majd.

A D12-vel ugyanis a srácok kimondottan nagyot durrantanak, ugyanis nem a hétköznapi modellek kedvelőit célozzák meg vele, hanem egy olyan sportkocsit kezdenek el forgalmazni jövőre, ami egyértelműen az F1 versenyautók stílusát hordja magán. A sofőr középen ül, a kerekek pedig határozottan vannak elválasztva az éles kiképzéssel megbolondított orrésztől.

Előzetes információk szerint kétféle kivitelben lesz elérhető jövőre a D12. A GT és a Club változat is a francia tervezésű 7,6 literes V12-es egységet kapja meg egy elektromos motorral megtámogatva, ám az előbbi esetében 1100 lóerőt képes leadni a rendszer, a másodiknál pedig „csak” 1010-et. Fontos viszont, hogy a Club 1310 kilogrammos önsúllyal rendelkezik, ami 81 kilóval kevesebb a GT változat súlyánál. A súlykülönbség abból ered, hogy ebben az esetben jóval visszafogottabb elektromos motort kapnak a vásárlók, ami csak alacsony sebesség esetén és hátramenetben vesz részt a hajtásban.

A D12 érthető módon nem olcsó, egészen pontosan 2,3 millió dolláros árcédulával rendelkezik és csupán 40 darab készül el belőle a jövő év folyamán.