Európában is bemutatkozott az új Nissan Leaf versenyautó

Európában először Spanyolországban mutatta meg magát élesben a Nissan elektromos  versenyautója, a Leaf RC Nismo. 

Akárcsak az utcai közlekedésben, szépen lassan a versenypályákon is egyre gyakoribb látvány lesz az elektromos autó. Sok még az egyedi átépítés, de azért akadnak gyári próbálkozások szép számban. Itt van például a Nissan, aki most Spanyolországban tartotta meg a Leaf RC Nismo európai premierjét.

A verseny Leaf két elektromotorral van felvértezve, melyek összteljesítménye 322 lóerő 640 Nm nyomaték mellett. Természetesen mindkét tengely hajtott a jobb tapadás érdekében, illetve ennek köszönhető a parádés 3,4 másodperces 100-as sprint is.

A Nissan úgy véli, hogy az elektromos korszak nem zárja ki a vezetés élményét, éppen ezért a csúcs Leaf megalkotásakor is a parádés vezethetőségre törekedtek. Az utascella karbonszálas műanyagból készült, melynek köszönhetően a versenyautó önsúlyát 1300 kiló alatt tudták tartani, illetve az elektromotorok közvetlenül a tengelyek felé építése is a stabilitást és az egyensúlyt segítik elő.

A Leaf RC Nismo különlegessége, hogy a versenyzésen kívül mintegy tesztalanyként is számolnak vele a gyáriak, azaz a jövő elektromos hajtásának megalkotásában segítenek majd a vele megszerzett tapasztalatok.