Értéket őriz és hibridesít a Lamborghini

A Lamborghini vezérigazgatója, Stefano Domenicalli beszélt a márka jövőjéről. Tisztán elektromos modelljük nem lesz, példányszám maximalizálás viszont igen.

Stefano Domenicalli, a Lamborghini vezérigazgatója árult el fontos információkat az olasz sportkocsi (és SUV) márka jövőjével kapcsolatban. Az első amire kitért, hogy ők még nem térnek át a tisztán elektromos hajtásra, mivel szerinte a márka vásárlói nagyon elzárkóznak ettől a megoldástól. Más kérdés a hibrid rendszerek beillesztése a palettába, ami már elfogadottabb, de ennél is fontosabb, hogy másként nem lehet tartani a környezetvédelmi normákat. Stefano 2025-ig szeretné befejezni a paletta teljes hibridizálását.

Ami ennél is fontosabb döntés, hogy mostantól a vezér évi 10 ezer példányszámban maximalizálta az eladható Lamborghinik számát, azaz ha ezt a számot eléri a megrendelt autók száma, már csak a következő évre lehet felvenni megrendeléseket. Erre a vezér szerint azért volt szükség, mert szerencsére egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Lamborghini a vásárlók körében, így ha a tendencia folytatódik, majdhogynem „tömegcikké” válik a dühöngő bika az utakon, ez pedig csökkenti az autók értékét.

Természetesen közel sem kell drasztikusan tekinteni erre a döntésre, hiszen míg tavaly 7 ezer példány talált gazdára, addig erre az évre 8 ezres értéket tippelnek a gyáriak, azaz a szabályozás az elkövetkező években kap létjogosultságot, már ha tényleg szükség lesz rá valaha.