Erősödött a ráncfelvarrás alatt a Porsche Macan S

Pár hónapja mutatkozott be a Porsche Macan ráncfelvarrás, most pedig végre az S változat is átesett a kezelésen. A megjelenés mellett motorerőben is profitálni tudott a modell.

A Porsche Macan ráncfelvarrás külső eredménye már egy ideje ismert, hiszen már nyáron megmutatták a gyáriak. A sportosabb S változat azonban még csak most kapta meg a frissítést. Megérte várni rá, minden téren jobb ugyanis, mint a régebbi kivitel.

Természetesen itt is megjelennek a Porsche paletta legújabb jellegzetességének számító összekötött hátsó lámpák és a belső térben is nagyobb kijelzőt találhatnak a vásárlók. Ami viszont tényleg újdonság, az a motortérben található. A Macan S háromliteres V6-os benzines egysége ugyanis teljesen új fejlesztés, a takarékosság mellett ráadásul erősebb is, mint az elődje. Egészen pontosan most már 354 lóerőről és 480 Nm nyomatékról beszélhetünk, ami ugyan csak 14 lóerőnyi és 20 Nm-nyi erősödést jelent, ám a gyáriak elmondása szerint a hangolásnak köszönhetően azonnal észrevehető a különbség a két motor között.

Finomították a Macan S futóművét is, az első felfüggesztésben az acél rugós tagokat alumíniumra cserélték, ami nem csak merevebb, de a rugózatlan tömeget is csökkenti. A stabilizátorokat is megerősítették a jobb útfekvés érdekében.

A Macan S alapára itthon valamivel több mint 22 millió forint.