Érkezik a hibrid Mercedes A-osztály

A Mercedes hibrid változattal bővíti az A-osztály palettáját. Az A250e dokumentumai már a német közlekedési hatóságnál vannak, azaz rövid időn belül várható a hivatalos leleplezés is.

Már egy ideje tudni lehet, hogy készül a hibrid Mercedes A-osztály, most viszont úgy tűnik, hogy nagyon kevés választ el minket a hivatalos leleplezéstől.

A gyáriak ugyanis benyújtották az autó dokumentumait a közlekedési hatóságnak, melyből fontos részletek is kiderülnek. Az A250e az A200 1,3 literes benzines egységét kapja meg egy elektromos motorral kiegészítve. A kettő összteljesítménye 258 lóerő, mellyel ez az A-osztály lesz a legerősebb, még nem AMG változat.

Az is kiderült, hogy a 15 kWh-s akkumulátor csomag 60 kilométernyi tisztán elektromos autózást tesz lehetővé akár 140 kilométeres óránkénti tempóval. Fontos részlet még, hogy a gyáriak igyekeztek az elektromos rendszer által okozott súlytöbbletet néhány új megoldással ledolgozni, így például a kedvező fogyasztás miatt jóval kisebb, csupán 35 literes üzemanyag tartállyal szerelik fel.