Ennél városibb és ennél minibb nem lehet semmi, azaz elektromosként tér vissza az Isetta

Elektromos formában tér vissza az 50-es évek legjellegzetesebb mini autója a BMW Isetta. A német Artego dobja piacra és főként a városi használatra helyezik vele a hangsúlyt.

Szinte nincs olyan autó rajongó, aki nem ismerné legalább látásból a BMW Isettát. Bizony, ez a kis buborék autó az 50-es évek sztárja volt, lényegében a kényszer és a háború utáni gazdasági helyzet szerelemgyereke. A legenda azóta többször próbált meg visszatérni, most viszont egy olyan cég karolta a projektet fel, aki tud is valamit kezdeni vele.

A német Artega ugyanis elektromos autóként látja a benne rejlő lehetőségeket, ráadásul pontosan tudják azt is, hogy egy ilyen kis aranyos négykerekűnek hol a helye: a városban. Ezért nem is kell a túlzott hatótáv, bár a 200 kilométer elfogadhatónak mondható ebben a szerepkörben, illetve a dolgokat helyén kezelve a maximum 90 kilométeres óránkénti sebesség sem fáj senkinek. Mindezek mellett az Artega Karo-Isetta maximum 200 kilóval terhelhető, de ember legyen a talpán aki ilyen kis helyre ennél nehezebb dolgokat be tud préselni.

A kis trendi városi közlekedési alternatíváért legkevesebb 18 ezer eurót kell kifizetnie a leendő vásárlóknak Németországban, a  jobban felszerelt példányok ára pedig könnyedén 20 ezer euró fölé szaladhat.