Számolhat velünk

Négy kerék vagy több - minden, ami autózás!

toyota_s-fr_racing_concept_6

Elvetette a Toyota az új MR2 ötletét

2019. március 26. | Hírek Toyota | Címkék: , , , ,

Ugyan tavaly még szó volt arról, hogy elektromos hajtáslánccal éledne újra a kis Toyota MR2 sportkocsi, most viszont a márka főmérnöke már arról beszélt, hogy miért nem lenne szerencsés a konstrukció.

Tavaly a rajongók legnagyobb örömére szóba került, hogy a Toyota elektromos hajtáslánccal hozná vissza a palettába a sikeres MR2 sportkocsit. A bizakodás viszont eddig tartott, most Tada Tecuja, a Toyota főmérnöke ugyanis már arról beszélt egy angol lapnak, hogy nem lenne kifizetődő a megvalósítás.

“Talán a legnehezebb feladat egy kis városi sportkocsit összehozni, hiszen hiába a kisebb méret, ugyan annyi alkatrészből és fejlesztésből áll, mint a nagyobb testvére, ráadásul a szabályozások is ugyanúgy vonatkoznak rá. Mi arra jutottunk, hogy ha sikerülne is egy új MR2-t a piacra dobni, akkor is elenyésző haszon lenne rajta akár elektromos, akár nem”- jelentette ki Tada.

MR2 tehát nem lesz, azt viszont megerősítette a főmérnök, hogy a GT86 továbbra is jelen lesz a palettában, mint belépő szintű sportkocsi.

2015 © Minden jog fenntartva. Euroleasing Kft.