Eltűnik a Volkswagen Sharan és a Seat Alhambra

Ismét el kell búcsúznunk egy modell testvérpárostól. Idén ugyanis végleg búcsúzik a palettáról a Volkswagen Sharan és a Seat Alhambra kisbusz.

Az SUV mánia évről évre egyre több áldozatot követel. A kereslet átcsoportosulása miatt ugyanis vannak olyan modellek, melyeket nem célszerű tovább fenntartani. A szedánok piaca például érezhetően lecsökkent, míg a családi egyterűek lényegében eladhatatlanok lettek.

Ezért is döntött úgy a Volkswagen, hogy még idén leemeli a palettáról a hétüléses Sharan-t, mely ezzel a jelenlegivel összesen két generációt élt meg. Ez természetesen azt jelenti, hogy a testvérmodell is megy a levesbe, avagy az Alhambra is eltűnik a Seat kínálatából.

A Sharan 1995-ben jelent meg a piacon, egy olyan korban, amikor még kiemelkedő kereslet volt a családi kisbuszokra. Ez a szegmens viszont kimondottan nagy modellciklusokkal dolgozik (nem a technika fejlődésével lépést tartani az elsődleges, hanem a nagy számú utas kényelmes szállítása), így egészen 2010-ig kellett várni a második generáció megérkezésére. Azóta ugyan volt modellfrissítés is, ám az alapok még a régiek, így mindenképpen el kellett gondolkodni a jövőn. Azon a jövőn, amiről most kiderült, hogy nincs is…