Elrajtolt Európában a sportos VW T-Roc

A Volkswagen a T-Roc R-el alapvetően szeretné meghatározni a hot hatch-ek világát. Már rendelhető is a 300 lóerős német SUV.

A Volkswagen egy SUV modellel bővítette a sportos R palettát. Ez a T-Roc R, mely most már rendelhető is. Egy olyan autóról van szó, mellyel érdemben akar beleszólni a hot hatch-ek világába a német gyártó.

Minden esélye meg is van erre, hiszen a motorterében elbújtatott 2 literes turbós benzines egység 300 lóerős teljesítménye bőven elegendő a karosszéria agilis mozgatásához, főleg annak tekintetében, hogy az R csak automata DSG váltóval és összkerekes kivitelben rendelhető. Egészen pontosan 4,8 másodperc kell neki a 100-as tempó eléréséhez, a végsebessége pedig 250 kilométeres óránkénti sebességnél van elektronikusan leszabályozva.

Nem csak gyors, hanem kellően stabil is az autó, ami az ültetett sport felfüggesztésnek és a közvetlenebb kormányzásnak köszönhető. Ha ez nem lenne elég, feláras extraként még Akrapovic kipufogót is rendelhetünk a T-Roc R-hez, ami végképp megadja a sportos érzést vezetés közben.