Elrajtolt a Fiat 500 új, kizárólag elektromos generációja

A Fiat hivatalosan is elkezdte az új 500-as generáció értékesítését. Csak elektromos van belőle, a bevezető széria pedig gazdagon felszerelt és „La Prima” néven kapható.

Már egy ideje mutogatja a Fiat az új 500-as generációt, mely megjelenésében ugyan hű az elődmodellekhez, a burkolatok alatt azonban teljesen új és modern technika található. A meghajtásról mindenképpen elektromotor gondoskodik 120 lóerős teljesítménnyel, az energia ellátásról pedig egy 42 kWh-s akkumulátor csomag gondoskodik. Ez egyébként WLTP szabvánnyal mérve 320 kilométeres hatótávot biztosít a trendi kis városi járgánynak.

Most elérkeztünk arra a pontra, hogy végre megkezdődött az értékesítés, azaz bemutatkozott a „La Prima” névre keresztelt bevezető széria, mely kabrió és keménytetős változatban egyaránt elkészült. Megvásárolni azonban már csak a másodikat lehet a limitált kiadásból, a kabriókat ugyanis pillanatok alatt elkapkodták a vásárlók a 38 ezer eurós, azaz több mint 13 millió forintos induló ár ellenére is.

A „La Prima” széria jellegzetessége többek között a műbőr műszerfal borítás és a gazdag felszereltség, mely magába foglalja a kettes szintű önvezető rendszert és a fejlett Uconnect 5 Infotainment rendszert is.