Elől hajt és kizárólag ötajtósként kapható az új 1-es BMW

A BMW bemutatta az 1-es BMW harmadik generációját, mely valamennyivel kisebb az elődjénél, viszont cserébe nem lesz háromajtós kivitel és alapból elől hajt.

Miután bemutatta a Mercedes az alapjaiban átgondolt A-osztályt, valamit muszáj volt a BMW-nek is lépnie az 1-es szériával. A lépés megvolt, itt az F40 néven futó harmadik felvonás.

Az új generáció karakteresebb és agresszívabb megjelenéssel büszkélkedhet, ráadásul a belső tér is jobban kihasználható és tágasabb. Mindezek ellenére a kocsi mintegy fél centiméterrel rövidebb az előzőnél. De hogy jön össze a méretcsökkentés és a tágasabb utastér? Az új 1-es a márka elsőkerék hajtásra fejlesztett platformjára épül, mely lehetővé teszi a kedvezőbb helykihasználást.

Ebből ered, hogy az 1-es mostantól alapból az első kerekeket hajtja, persze lesznek továbbra is xDrive modellek a palettában a 120d xDrive és a csúcs 306 lóerős M135i xDrive személyében. A belépő szintet továbbra is a 140 lovas 118i jelenti, dízel fronton a korábban említett egységen kívül pedig a 116d és a 118d képviseli az autót 116 és 150 lóerős teljesítménnyel.

Fontos változás még, hogy az új generáció nem készül majd háromajtós karosszériával, csak ötajtósként lesz rendelhető.