Élményközpontot épít a Porsche Olaszországban

A Porsche mintegy 60 hektáron alakítja ki a saját élményközpontját Olaszországban, közvetlenül az Autodromo di Franciacorta versenypálya mellett. Nem csak nézhetik, hanem ki is próbálhatják a német sportkocsikat majd a helyszínre látogatók.

Olaszországban, Brescia tartományban építi fel a Porsche a saját élményközpontját, mely a szokványos tesztelési feladatok mellett a helyszínre látogatók szórakoztatását is szolgálja majd. A megvalósításhoz mintegy 60 hektárnyi területet vásárolt meg a német márka, mely magába foglalja a 2006-ban átadott Autodromo di Franciacorta versenypályát is.

A területen többek között kialakítanak egy óriási épületet, melyben újdonságokat és klasszikusokat egyaránt kiállítanak, illetve ebben az építményben lesz egy komoly szimulátor bázis és étterem is. A versenypálya 2,5 kilométeres nyomvonala érintetlen marad, ám a környezetében több másik pályát is létesítenek, például gokart pályát, off-road és vezetéstechnikai tréning területet.

Az élményközpont a tervek szerint évi 20 ezer látogatót képes majd fogadni, illetve érdekessége, hogy vásárolni és átvenni is lehet majd Porsche modelleket ezen a helyszínen.