Elmarad idén a SEMA Show

Bár alig egy hónapja még tartották magukat a megrendezés mellett a SEMA Show szervezői, mostanra annyira kilátástalannak látják a helyzetet, hogy inkább törölték az idei időpontot.

A koronavírus járvány világszerte akadályozza meg a nagyobb rendezvények megszervezését. Ez alól természetesen az autós kiállítások sem képeznek kivételt, legalábbis a járvánnyal komolyabban sújtott területeken, például Amerikában.

A tengerentúlon ugyanis még javában tombol a járvány, aminek a szakértők sem látják a végét. Ez azt is jelenti, hogy egyszerűen még hónapokkal későbbre sem lehet érdemben tervezni, hiszen könnyen lehet hogy egy év végi időpont is bele fog még esni a tilalmi időszakban.

Pontosan ezért változott meg a SEMA Show szervezőinek hozzáállása is, akik alig egy hónappal ezelőtt még úgy nyilatkoztak, hogy meg lesz tartva novemberben a világ egyik legnagyobb technikai kiállítása, most viszont megszületett a végleges döntés: idén mégsem lesz megtartva a rendezvény, hiszen túl rizikós lenne az elkövetkező hónapokban pénzt és energiát önteni bele, majd esetlegesen az utolsó pillanatban mégis lemondani az egészet.

Ez persze csak a „hagyományos” kiállítás törlését jelenti, a SEMA tulajdonosai ugyanis kilátásba helyezték a virtuális szervezést, azaz a tervek szerint az eredeti időpontban egy digitális tárlat keretein belül lehet majd megismerkedni az újdonságokkal. Persze, ez is több mint a semmi, de a megvalósítás még kérdéses, ráadásul értelemszerűen az élmény sem lesz már ugyan az, mint eddig…