Elmarad a világ egyik legnívósabb oldtimer autós rendezvénye a koronavírus helyzet miatt

Ugyan egyszer már eltolták a szervezők a rendezvény dátumát októberre, most még abban sem bíznak, hogy akkor megtartható lesz a Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Aki jártas az oldtimerezés nemzetközi világában, az tudja, hogy mi az a Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Aki nem, annak viszont legyen elég annyi, hogy ez a világ egyik legnívósabb klasszikus autókat felvonultató rendezvénye, ami már csaknem 100 éves hagyományokkal rendelkezik.

Ilyen hagyomány például, hogy a Comói-tó partján Olaszországban, festői környezetben bonyolítják le minden évben májusban most már egy ideje a BMW közbenjárásával a kiállítást és felvonulást. Ezt a dátumot kellett nemrég októberre áttenni a koronavírus járvány miatt, ám most a szervezők már ezt a dátumot sem látják reálisnak. Felvetődik a kérdés, hogy megéri-e rizikózni és legfeljebb az utolsó pillanatban lemondani a dolgokat, ha nem csitul a pandémia, vagy már most el kell dönteni, hogy idén abszolút nem lesz megtartva az előkelő autós találkozó?

Érthető módon nem kockáztatnak a szervezők, hiszen ha úgy készülnek, mintha meg lenne tartva a Concorso d’Eleganza Villa d’Este, de közben mégsem jöhet el senki, akkor rengeteg rászánt pénz és energia megy kárba, így a BMW gyorsan ki is adott egy közleményt az idei felvonás eltörléséről.

„Noha nagyon sajnáljuk, hogy ezt a hírt kell megosztanunk, de kénytelenek vagyunk a jövő májusi szervezésre áttérni. Már alig várjuk, hogy ismét üdvözölhessük Önt is a Comói-tó partján egy káprázatos motorkerékpár és autó válogatással. Különösen szeretnénk köszönetet mondani azon hűséges résztvevőknek és vendégeknek, akik az egyedi őszi rendezés mellett is kitartottak egészen idáig. Találkozunk jövőre, remélhetőleg kedvezőbb feltételek mellett” – hangzott a BMW állásfoglalása, mely a helyi olasz rendezők szintén hasonló közleményével szinte egyidejűleg került fel a világhálóra.