Elkészült az első hibrid autó a kecskeméti Mercedes gyárban

Hibrid modellel bővült a kecskeméti Mercedes gyár palettája, elkezdődött hazánkban ugyanis a benzin-elektromos CLA gyártása is. Rendkívüli felkészülést igényelt az első hibridekre specializálódott gyártósor beindítása.

Mondhatni új fejezet nyílt a kecskeméti Mercedes gyár életében, ugyanis a manufaktúra életében először hibrid modelleket is készítenek már Magyarországon. A CLA 250 e kizárólag nálunk készül kupé és sportkombi formában egyaránt. Az 1,33 literes benzines egység és a belsőégésű motor indításáért is felelős 75 kW-os elektromotor együttesen 218 lóerőt képes leadni az új felállásban.

Természetesen az új technológia lényeges felkészülést igényelt, mielőtt megindulhatott a gyártás Kecskeméten. A gyártósoron dolgozók egy elég tartalmas, több hónapon keresztül tartó továbbképzésen vettek részt, melynek része volt az elengedhetetlen speciális munkavédelmi oktatás is. Ez azért fontos, mert bár nem teljesen villanyos a CLA, de a hibrid rendszer elektromos része ugyan annyira veszélyes, ha avatatlan kezek turkálnak benne.

A Mercedes azt is elárulta, hogy már le is gördült a szalagról az első elkészült hibrid CLA, mely egy kupé karosszériával rendelkező változat és egy magyar vásárló megrendelésére került összeszerelésre.