Elkészült a BMW i8 első felvonás utolsó darabja, de lesz utódmodell a BMW ígérete szerint

Legurult a gyártósorról az utolsó BMW i8, már ami legalábbis az első generációt illeti. Most lesz egy kis szünet, majd jön a még durvább és különlegesebb utódmodell.

Ünnepélyes keretek között jelentette be a BMW, hogy elkészült a 20 500-adik i8-as modell, ami azért különleges, mert pontosan ennyit terveztek legyártani belőle. A szóban forgó példány Portimao kék fényezést és a megrendelő által megálmodott egyedi belső teret kapott.

Most egy darabig nem lesz i8 gyártás a lipcsei üzemben, de nagyon úgy néz ki, hogy ez az állapot csak átmeneti. A bajor gyártó ugyanis bejelentette közben, hogy mégis csak lesz utódja a hibrid i8-nak, melynek az előfutára volt a 2019-ben bemutatott Vision M Next tanulmányautó.

Ha minden igaz, akkor ez azt is jelenti, hogy az eddiginél jelentősen erősebb lesz az i8 következő felvonása, hiszen a tanulmányautóban nem háromhengeres, hanem már egy turbós négyhengeres motor volt mindjárt két elektromos egységgel kiegészítve. Ez nagyjából 600 lóerős összteljesítményt jelent az eddigi 362 lóerővel szemben.