Elindul a villanyosítás útján a Bentley

Felfedte a jövőre vonatkozó terveit a Bentley, amik között semmi más nem szerepel, csak agresszív villanyosítás. Már három év múlva kínálnak majd konnektoros hibridet minden egyes modelljükhöz.

Komoly terveket jelentett be a Bentley, azaz az angol luxusmárka erőteljes lendülettel indul el nemsokára az elektromos átállás útján. Ez azért is furcsa, mert jelenleg ez a márka a piac legnagyobb W12-es benzines egység kínálója, ami természetesen szöges ellentétben áll a villanyosítással.

Az emissziós szabályozások viszont még egy ekkora múlttal rendelkező márkát sem kímélnek, azaz nincs más választás, mint elkezdeni az átállást. Az új tervek szerint ennek első lépcsőfoka lesz, hogy 2023-ban már minden egyes Bentley modell elérhető lesz konnektoros hibrid kivitelben is, majd 2026-ra megérkezik az első teljesen elektromos modell is. Ezzel egyidejűleg már csak hibrid és tisztán elektromos autókat gyárt majd a neves márka, majd 2030-ban megtörténik a teljes átállás, tehát a hibridek is eltűnnek a palettáról.

A márka vezetősége azt is hangsúlyozza, hogy nem csak a hajtásláncok terén fognak teljesen megtisztulni, hanem a járművek gyártása sem jár majd pár éven belül semmiféle káros mellékanyaggal. Ennek érdekében már meg is kezdték a crewe-i gyáregység felkészítését.