Elektromos terepjáróval jön az Aston Martin

Teljesen elektromos hajtású sport-terepjárót mutatott be az Aston Martin, és bár a DBX még csak tanulmány, könnyen valósággá válhat.

Sportkocsinak néz ki, de a nagyméretű kerekei elárulják, hogy valójában szabadidő-terepjáró az Aston Martin újdonsága. A genfi autószalonon bemutatott DBX Concept a márka sportautóinak vonalvezetését örökölte, így a crossoverek kategóriájában igazán egyedi a megjelenése.

A bőrrel borított utastérben négy személynek és a csomagjaiknak jut hely, és nem csak a vezető, de az utas is kapott head-up displayt. A kormánymű drive-by-wire rendszerű, és mind a négy kerékhez került egy-egy elektromotor, tehát összkerékhajtású is a DBX Concept. Ennél részletesebb adatok azonban nem állnak rendelkezésre.

Még nincs kész a sorozatgyártásra az Aston Martin újdonsága, de a premieren elmondták, hogy lenne hely a márka kínálatában egy ilyen típusnak. A Porsche Cayenne sikerét megirigyelve egyébként a Rolls-Royce, a Maserati és a Lamborghini is hasonló újdonság bemutatásán gondolkodik, a Bentley pedig hamarosan elő is áll saját modelljével.