Elektromos pickup, soha nem látott praktikummal

Az amerikai Bollinger cég azt a célt tűzte ki magának, hogy elektromos autókkal hódítja meg a terepjárók piacát. Itt a második modelljük, a B2, mely egy közel sem átlagos terep pickup.

Pontosan egy éve annak, hogy egy kis amerikai cég berobbant az elektromos autók piacára, ráadásul nem is akármilyen autóval. A Bollinger B1 egy kiváló tereptulajdonságokkal rendelkező járgány, mely nem a luxust, hanem a funkcionalitást helyezi előtérbe.

Most itt a második autójuk, mely még tovább növelte a praktikumot. A B2 ugyanis nem csak a világ első elektromos terep pickupja, hanem az első abban is, hogy az autó teljes egésze pakolható.

Ez annyit tesz, hogy nem csak a látható platóval gazdálkodhatunk, hanem mivel az elektromotorok és az akkumulátorok is a padló alá lettek rejtve, akár az autó elejét is tele pakolhatjuk. Nem elég? Ha a szokásosnál hosszabb dolgokat akarunk szállítani, akkor ez a két csomagtér és a kabin teljesen egybe nyitható, ezzel teljesen új dimenziót nyitva a logisztikának.

A Bollinger B2 hajtásáról négy saját gyártású elektromotor gondoskodik 520 lóerős összteljesítménnyel, a 120 kWh-s akkumulátor csomag pedig akár 320 kilométeres hatótávot is lehetővé tesz egy töltéssel.