Elektromos összkerékhajtással is elérhető lehet a Corvette C8

Már korábban felrepültek a hírek arról, hogy a GM hibrid hajtást készít a Corvette nyolcadik generációjához. Most az is kiderült, hogy ez egyben egy összkerékmeghajtású verzió érkezését is jelentheti.

A Chevrolet a Corvette nyolcadik generációját ugyan már leleplezte, de közel sem ért még a paletta építés végére. Még adósak a gyári tuningos változatokkal, illetve korábban megemlítésre került egy hibrid variáns bevezetése is, amiről most egyre több információ derül ki.

A C8 2023 folyamán kóstol bele először a villanyosítás folyamatába a gyári információk szerint, ami valószínűleg az első tengelyt két elektromotorral meghajtó hibrid változat lesz. A GM-Trucks portál belsős értesülései szerint ezzel valósul meg az eAWD összkerék meghajtás az amerikai sportkocsinál ami az eddigieknél nagyobb dinamizmust és stabilitást eredményez majd.

A hibrid változat érkezése tehát már biztos, ezt az is megerősíti, hogy a C8 használati útmutatójában a biztosítékok magyarázatakor feltűnik a „gyalogosokat figyelmeztető rendszer” is, amit a szabályozások szerint elektromosan hangtalanul közlekedő autókba kötelező beépíteni bizonyos piacokon. És hát ha nem készül hibrid vagy tisztán villanyos kivitel az amerikai sportkocsiból, akkor nem is igazán van szüksége ilyen előre beépített lehetőségekre sem…