Elektromos modell a Seat kínálatában

Egy elektromos modellel bővítette a palettáját a Seat. Nem, most nem egy újabb autóról van szó, hanem egy rollerről, ami nemsokára megvásárolható lesz a kereskedésekben.

Mi az? Seat, elektromos és nem autó? Ez bizony a Seat eXS elektromos roller, ami először Spanyolországban, de jövőre a világ bármely pontján megvásárolható lesz a szalonokban.

Az eXS-t a Segway cég kimondottan a Seat számára fejlesztette ki. Mind a két kereke rugózik és elől-hátul LED világítás jár hozzá. Ha ez nem elég, akkor érdemes kiemelni például a szintén alapáras saját LCD képernyőt, a hangulatvilágítást, a tempomatot és a lopásvédelmet is.

A Seat eXS maximum 25 kilométeres óránkénti tempó elérésére képes, a hatótáv pedig alapból 45 kilométer, de az akkumulátort úgy oldották meg, hogy az bármikor bővíthető legyen, ha éppen hosszabb utakra szeretnénk használni.

Na de miért is avatkozik be a Seat az elektromos rollerek piacába? A válasz egyszerű: a felmérések arra mutattak rá, hogy a 30 év alatti európai fiatalok között 20 százalékkal esett az autó vásárlást tervezgetők száma, ám őket is vissza lehet csábítani a szalonokba az ilyen alternatív megoldásokkal.