Elektromos dragstert mutatott be a Chevrolet

A Chevrolet az ötven éve kiadott első gyári dragstere, a COPO Camaro előtt tiszteleg egy elektromos változattal. Hangtalan, de eszméletlenül gyors a jövő gyorsulási versenygépe.

Ma már lassan nincs olyan motorsport szakág, ahol nem kezdte el megvetni a lábát az elektromos autózás. A dragsterek világában is láthattunk már ilyen próbálkozásokat, ám most itt az első gyári elektromos versenygép a Chevrolet jóvoltából.

Az eCOPO Camaro a pontosan ötven éve bemutatott gyári dragster COPO Camaro előtt tiszteleg úgy, hogy közben a jövőt is képviseli. Látványos kék karosszériája ugyanis nem kevesebb mint két elektromotort és egy jókora akkumulátor csomagot rejt. Összesen 700 lőerős teljesítménnyel és 814 Nm-nyi nyomatékkal bír a versenygép, ami elsőre nem tűnik soknak a dragsterek világában, de azért ne felejtsük el, hogy az elektromos járgány már az első pedálmozdulatra képes a teljes nyomatékát leadni. Hivatalos időeredménye még nincs az autónak, ám a Chevrolet szerint kevesebb mint 10 másodperc alatt lesz majd képes teljesíteni a negyed mérföldet.