Elektromos Buggy-t visz a Volkswagen Genfbe

A Volkswagen a Genfi Autószalonon egy retro, ám mégis jövőbe mutató modellel is képviselteti magát. Visszatér a Buggy, ám csak és kizárólag elektromos kivitelben.

A Volkswagen az idei Genfi Autószalonra egy olyan modellel is készül, mely részben visszatekintés a múltra, részben pedig a jövő technikáját is hivatott képviselni. Ez az új Buggy, mely kis szériában ugyan, de az ígéretek szerint idővel felkerül a palettára széria modellként is.

A kis hobbi járgány csak és kizárólag elektromos hajtáslánccal lesz kérhető, a hatótáv egyelőre ismeretlen. Azt viszont tudni lehet, hogy a Buggy a VW MEB platformjára épül, bebizonyítva azt is, hogy ez az elektromos autókat támogató alap nem csak nagy példányszámban gyártott típusoknál alkalmazható, hanem bizony az ilyen különlegességeket is képes kiszolgálni nyereségesen.

Természetesen akár csak régen, most sem kap sem kemény tetőt, sem pedig ajtókat a Buggy, a kerekek pedig nem zárt kerékjárati ívben, hanem szabadon lesznek a jobb terepjáró képesség, na meg persze az összkép érdekében.