Egyre többet mutat magából, ráadásul meg is szólalt a Hyundai i20 N

A Hyundai nagy dobása lesz a parányi i20 modell gyárilag feltuningolt változata, mely a méretéhez képest igencsak erős lóerő adatokkal és sportossággal büszkélkedhet majd. Most érkezett néhány kép és a kipufogó hangját is meghallgathatjuk.

A Hyundai nemsokára egy igazi hot hatch kategóriás élményautóval örvendezteti meg a rajongókat, ugyanis egyre többet szivárogtatnak ki a készülő i20 N-el kapcsolatban. A leleplezés még ebben az évben várható, de addig is folyamatosan kapunk új információkat, képeket és hangokat.

A gyáriak ugyanis néhány sejtelmes kép mellett felvették a kocsi kipufogó hangját is, ami már most megerősítette, hogy szépen duruzsol majd a kis méregzsák haladás közben. Ráadásul ez a haladás igencsak dinamikus lesz, hiszen a kisméretű karosszériát a feltételezések szerint egy 1,6 literes turbós motor mozdítja majd meg játszi könnyedséggel a 200 lóerő körüli teljesítményének köszönhetően. Az erőátvitelről egy hatsebességes manuális váltószerkezet gondoskodik. Az i20 N első tengelyei lesznek csak hajtottak, Toyota Yaris GR ellenfél összkerekes variánsról egyelőre nem esett szó.

Bár a technikai adatokat egyelőre nem publikálta hivatalosan a gyártó, de egy korábbi gyári kiszivárogtatásnak köszönhetően már biztosra vehetjük, hogy az itt említett feltételezések helytállóak.