Egyre többet mutat magából az új Hyundai Tucson

Ahogy közeledik a hivatalos premier dátuma, úgy egyre fontosabb információkat kapunk a Hyundai Tucson új generációjáról. Most néhány leplezetlen képpel és az N Line kivitel specifikációival lettünk gazdagabbak.

Ha minden igaz, a Hyundai még ebben a hónapban leleplezi az új Tucson következő generációját, mely nem egy feljavított, hanem egy alapjaiban újragondolt konstrukció lesz. A hivatalos premierig sem maradunk azonban információk nélkül, most például néhány kedvcsináló kép érkezett némi N-es információval kiegészítve.

Mert bizony a következő generációval a Tucson is elérhető lesz sportos megjelenéssel és akár ehhez illő teljesítménnyel is. Az előbbit N Line, az utóbbit pedig Tucson N néven kell majd a szalonokban keresni.

Na de miről is van szó? Az N Line esetében a gyáriak az 1,6 literes négyhengeres benzines egységre épített hibrid hajtást kínálják majd 227 lóerős teljesítménnyel 350 Nm nyomaték mellett.

Az igaz N-es, azaz gyári tuningos kivitel specifikációi egyelőre nem hivatalosak, de az Autopsy online magazin értesülései szerint ebben az esetben 290 lóerőre számíthatnak majd a vásárlók, amit egy 2,5 literes turbós benzines egység biztosít.

Az új Tucson megjelenéséből is egyre többet mutatnak a gyáriak, amiből már könnyen kivehető, hogy gyakorlatilag teljes dizájnváltás következik be az új generációnál. A gyártó például nem aprózza el a fényjátékot, elől a hűtőrácsot vizuálisan meghosszabbító nappali mentfényre számíthatunk, míg hátul a keresztbe végigfutó LED csíkot egészítik ki látványosan lefelé mutató fényekkel.