Egyre többet mutat magából a Skoda Enyaq

Alig egy hónap van hátra az elektromos Skoda Enyaq premierjéig, így elkezdtek szivárogni az első külső vázlatok is. Lendületes formát ígérnek a rajzok.

A Skoda első önálló teljes értékű elektromos modellje lesz az Enyaq, melyet hivatalosan szeptember elsején mutatnak majd meg a nagyközönségnek. Addig viszont folyamatosan szivárognak a kedvcsináló vázlatok, így most már a belső kidolgozás után a külső megjelenésből is kapunk egy kis kóstolót.

Az már első pillantásra feltűnik, hogy a MEB platformra épülő Enyaq a Skoda jelenlegi márkaarculatát hordja majd magán, azaz ahol csak lehet, ott éles és sportos vonalakat rajzoltak rá a tervezők. Érdekes és agresszív orrkiképzést alkot az első lökhárító megvalósítása is, amely hangsúlyosan választja el a befalazott hűtőrácsot és a fényszórókat az alsó nyitott beönlőktől.

Hátul befelé keskenyedő LED-es lámpákat találhatunk, a hátsó ajtó töréseit pedig egy darabig szoknia kell a szemnek. Mindezek mellett azt már most ki lehet mondani, hogy nem egy hétköznapi megjelenésű elektromos lesz az Enyaq, ráadásul a méretei sem az apró városi EV kategóriába sorolják majd be. A padlóba rejtett akkumulátorok miatt ugyanis valamivel magasabb lesz az Enyaq, mint a kínálat többi SUV tagja, viszont az arányokat a hossz növelésével tudták csak megtartani a gyáriak.