Egyelőre nem hibátlan a Tesla „gyere ide” rendszere

A Tesla legújabb szoftverfrissítése lehetővé teszi, hogy az önvezető modelleket mobiltelefonnal magához rendeljék a tulajdonosok. A legtöbbször gond nélkül működik a rendszer, ám akadnak fennakadások is.

A Tesla legújabb szoftverfrissítése tartalmaz egy igencsak érdekes üzemmódot is. Ez a Smart Summon funkció, melynek lényege, hogy a legparkolt autónkat egy mobiltelefon segítségével bármikor magunkhoz rendelhetjük.

Mind ez szép és jó, a legtöbbször működik is, sok tulajdonos viszont azzal szembesült, hogy az autó vagy balesetezett míg megkereste a gazdáját, vagy veszélyeztette a közlekedés többi résztvevőjét.

EFhLBlhUUAAqY6B

Egy felhasználó arról számolt be, hogy a garázsból nem talált ki az autó és lezúzta a saját oldalát, míg egy másik tulaj meglepve tapasztalta, hogy a Model X a rövidebb utat keresgélve fennakadt a padkán.

Sokan időben avatkoztak be (érdemes azért szemmel tartani mozgás közben az autót), de így is alaposan megrémítette a közlekedés többi résztvevőjét az öntudatos amerikai elektromos.

A Tesla természetesen minden beérkező panaszt dokumentál és várhatóan napokon belül érkezik az újabb frissítés, mely javítja a jelenleg tapasztalható anomáliákat.