Egyelőre még biztosan nem kerül fel a Gazoo Racing palettájára a Yaris emelt hasmagasságú változata

Bár technikai szinten a Yaris GR bemutatása után könnyű lenne sportosítani az emelt hasmagasságú Cross változatot is, egyelőre nem tervezi ezt meglépni a Toyota a jelek szerint.

A Toyota nemrég árulta el, hogy a jelenleginél több modellt szeretne felhelyezni a gyári tuning részlegük, azaz a Gazoo Racing palettájára, mely jelenleg egyedül a Yaris és a Supra modelleket tartalmazza. Gyári információ szivárogtatások alapján a következő sportosított Toyota a Corolla lehet, de ez még nem nyert hivatalos megerősítést.

Az viszont lényegében már hivatalos, hogy melyik Toyota nem lesz még egy jó ideig megtalálható a GR kínálatában a márka ausztrál marketing igazgatója, Sean Hanles kijelentése után. Az igazgatót ugyanis a CarAdvice magazin újságírója kérdezte meg arról, hogy vajon a Yaris GR után mikor kezdik meg a GR (Gazoo Racing) mesterei a munkát annak az emelt hasmagasságú változatával, a Cross modellel. A válasz? Mostanság biztos nem!

„Nem tudok róla, hogy egyáltalán terv vagy gondolat szinten létezne a Yaris Cross GR”- hangzott az egyértelmű válasz. Furcsa a Toyota hozzáállása, hiszen a Yaris és a Yaris Cross rengeteg ponton megegyezik egymással, azaz a GR változat pár apróbb módosításokkal megvalósítható lenne. Ami ennél is fontosabb, hogy az SUV mánia még mindig dübörög, amit más gyártók ki is használnak a teljesítményorientált modellek piacán is. Elég például a készülő Hyundai Kona N modellre és a már bemutatott Volkswagen T-Roc R kivitelre gondolni.