Egyedi Vitara szériával ünnepli 100 éves fennállását a Suzuki

A márka fennállásának 100 éves évfordulója alkalmából jelentett be a Suzuki egy igencsak limitált szériát a Vitarából, mely egyelőre csak Ausztriában vásárolható meg igencsak borsos áron.

Ha Suzuki, akkor a legtöbb ember számára a megfizethető árú autó ugrik be. Pedig a japán gyártó már régóta elkezdte kinőni magát, sőt már akárcsak a „nagyok”, limitált szériás modellekkel kedveskedik a különlegességekre vágyóknak.

Pontosan ebbe a kategóriába tartozik a Suzuki Vitara Katana Edition, mely mindösszesen 100 darabos példányszámban fog elkészülni. Miért pont ennyi? Mert idén ünnepli fennállása 100 éves évfordulóját a gyártó.

A Katana Edition teljesen fekete fényezést kapott, ami alól még a 17 colos könnyűfém felni garnitúra sem jelent kivételt. Egyedül az első lökhárítón található keresztben egy vörös csík, más minden fekete, mint a legsötétebb éjszaka.

Miért pont Katana? Egyrész a japán hagyományok miatt (egy jellegzetes japán kard), másrészt pedig ez egyben utalás a Suzuki sikeres motorkerékpárjára is, mely szintén ezen a néven van a piacon már jó ideje.

A szóban forgó spéci Vitara nem kap külön motort, hanem az 1,4 literes, turbós, 129 lóerős benzinmotort hasznosítja összkerékmeghajtással megfűszerezve.  Na de mindezt mennyiért? Eddig egyedül Ausztriában kapott Európán belül árcédulát az autó, ott pedig 31 ezer eurót, azaz csaknem 11 millió forintot kérnek el érte. Ezt az összeget nálunk nem biztos, hogy örömmel venné be a vásárlók gyomra, így érthető, hogy a magyar forgalmazásról még nem szóltak a hírek. Afelől viszont kétségünk se legyen, hogy el fog fogyni a 100 darab, ráadásul nagyon hamar.