Egyedi stílussal érkezett meg az új Peugeot 2008

A Peugeot szépen csendben leplezte le az új Peugeot 2008 generációt. Elektromos hajtásláncot és egyedi dizájnt kapott a kisebb francia SUV.

A Peugeot nem verte nagy dobra, hogy készül az új Peugeot 2008 generáció, pedig szemmel láthatóan szépen dolgoztak rajta az elmúlt években. Nem csak a technikájában, hanem a megjelenésében is tud újat mutatni a paletta legkisebb szabadidő modellje.

Először is érdemes megjegyezni, hogy az új 2008 stíluselemeit eddig nem láthattuk a paletta többi SUV tagján, azaz szó sincs arról, hogy egy kisebb méretű 3008 került volna a piacra. Leginkább az új 208-as arculata köszön vissza rajta, de annyit változtattak az apró részleteken a dizájnerek, hogy mégis egyedi tagja legyen a kínálatnak.

A belső tér már ismerősebb lehet a Peugeot világában jártasak számára, hiszen a kis kormány, az előre nyúló váltókar és a hangsúlyosan tagolt műszerfal már évek óta a francia márka egyik legfőbb jellemzője.

Az új 2008 benzines, dízel és elektromos kivitelben egyaránt kapható lesz. A benzines paletta egy az egyben az 1,2 literes PureTech egységre épül, ám ez kérhető 99, 128 és 153 lóerős kivitelben is. A dízel frontot az 1,5 literes 99 lóerős BlueHDI tartja egyedül.

Ami ennél is fontosabb, hogy már a bevezetés pillanatában kapható lesz a tisztán elektromos változat is, mely 136 elektromos lóerővel és 310 kilométeres hatótávval rendelkezik.