Egyedi illatosító rendszert fejleszt a Toyota

A Toyota új illatosító rendszere felismeri a felhasználót és a kedvenc illatával fogadja azt már a beszállás pillanatában. A tolvajoknak viszont nem kegyelmez.

Az autó illatosítás a hangulatfényekkel kézen fogva fejlődik mostanság. Olyat már láttunk, hogy egy bizonyos illat mintát egy adott fénnyel együtt alkalmazva bizonyos gyártók élénkítő, vagy éppen relaxáló hatást szeretnének elérni, a Toyota azonban még ennél is tovább ment.

Az új, fejlesztés alatt álló rendszerük lényege ugyanis, hogy az autó előre felismeri (persze ez egy előzetes beállítást igényel) a közeledő felhasználót, és még az előtt a kedvenc illatát juttatja a légtérbe, hogy az az ajtót kinyitná. Hová lehet ezt fokozni? A jövő Toyotája megérkezés után, miután már mindenki kiszállt, semlegesíti a szagokat, így a következő vezető tiszta lapokkal indulhat.

A kellemes légtér persze lehet kimondottan kellemetlen is, például ha lopják az autót. Az illetéktelen behatolót ugyanis ez a megoldás egy kiadós adag könnygázzal jutalmazza, ezzel lehetetlenné téve a járművel elhajtást.