Egy ünnepi szériával búcsúztatja a Volkswagen a legnagyobb dízel egységét

A Volkswagen a Touareg kínálatában tartotta meg legtovább a négyliteres V8-as turbódízel egységét. Azonban már ezen modellnél sem lesz sokáig elérhető ez a motor, a Touareg Last Edition bevezetésével búcsúznak tőle a németek.

A Volkswagen négyliteres turbós V8-as TDI egysége sokáig a paletta meghatározó része volt, hiszen kimondottan nyomatékos és lóerőkben gazdag motorként kiváló szolgálatot tett a nagyobb súllyal rendelkező járgányoknál. Mondhatni, hogy még sokáig ki lehetne húzni probléma nélkül a nagy VW-ek mozgatását ezzel az egységgel, persze csak akkor, ha nem lennének szigorú környezetvédelmi szabályozások.

És bizony, a 4 literes  421 lóerős TDI nem teljesíti a jövőre élesedő Euro 6d környezetvédelmi normát, ezért mennie kell a kínálatból. Egészen pontosan a Touareg kínálatából, ugyanis már csak itt volt elérhető az utóbbi hónapokban.

Viszont még mielőtt kukázzák a nagy gázolajos aggregátot, a Volkswagen piacra dob egy búcsúszériát vele Touareg Last Edition néven csupán 400 példány erejéig.  Ennek a szériának a motoron kívül az lesz a jellegzetessége, hogy a matt fekete díszelemeket fényes feketére cserélik és alapáron jár hozzájuk a 21 colos felni garnitúra és a LED-mátrix fényszóró is.

Németországban 104 ezer eurót kérnek a limitált széria egy darabjáért, a magyarországi forgalmazás egyelőre nem került szóba.