Egy új Porsche vagy egy Red Bull F1 szimulátor? Árban egy a kettő!

A Red Bull is beszáll az exkluzív szimulátorozás világába. Lényegében egy igazi F1-es versenygépben ülve próbálhatja ki magát a virtuális versenyzés világában, aki hajlandó kifizetni egy vadi új Porsche 911 árát a szerkezetért.

Ahogy töretlenül fejlődik a számítástechnika, úgy lesz egyre nagyobb a kereslet a szimulátorok iránt is. Sokféle szerkezetet láthattunk már az elmúlt években, néhányszor olyan árazással, amiért már igazi autókat is lehetne vásárolni.

Ez utóbbi kategóriát képviseli a most bemutatott Red Bull F1 szimulátor is, melyet a Memento Exclusives céggel közösen hozott létre a versenyistálló. A Memento-ról elég annyit tudni, hogy Barry Gough, egykori Honda F1 mérnök alapította és ők csinálták meg tavaly és idén is az Alfa Romeo csapat bemutató autóit.

Barry Gough ráadásul elárulta, hogy a szimulátor állomás ugyan azon eljárással készül el, mint egy éles F1-es versenyautó, azaz a virtuális száguldás örömét lényegében egy ténylegesen eredeti F1-es héjban élhetik át a felhasználók.

Persze, ennek okán nem egy olcsó szimulátorról van szó, sőt. A Red Bull kétféle kivitelben kínálja a szerkezetet. Van belőle egy belépő szint potom 90 ezer dollárért, avagy 33 millió forintért, illetve van a csúcs kivitel, melyért már egy vadi új Porsche 911 árát kérik el. De mivel tud többet a 120 ezer dolláros (43 millió forint) változat? Ahhoz jár az igazi F1-es orrész is, nem csak maga a cockpit.

Mindkét kivitelben állítható pedálokat, Red Bull jelzéssel ellátott Rexing F1-es kormányt és extra széles hajlított AOC monitort kapnak a vásárlók, míg a vérpezsdítő hangzásról a Z906 Ultimate THX Surround hangrendszer gondoskodik.

A gyáriak azt nem árulták el, hogy a szimulátorhoz milyen hardvert és programot kínálnak, de ebben a kategóriában valószínűleg már a piacon elérhető legkomolyabb megoldások játszanak szerepet.