Egy rég elfelejtett modelljelölést hoz vissza a BMW

A BMW az M-es korszak közepén úgy döntött, hogy egy másik sportos jelölést is visszahoz a palettába. A ti modellek az alap változatok és a csúcsot jelentő M-es kivitelek között helyezkednek majd el.

A BMW az 1-es széria palettáját bővíti ki nemsokára egy újabb sportosabb kivitellel, melyet közvetlenül az alap változatok és a csúcsnak számító M135i közé. Ez még nem is lenne furcsaság, hiszen ténylegesen nagy rés tátong a 118i 140 lóereje és az M135i 306 lóerős teljesítménye között, csak hogy ezzel a húzással egy régen elfeledett modelljelölést is visszahoznak a gyáriak.

A kétliteres turbós benzines 269 lóerős kis BMW ugyanis a 128ti megjelölést kapja majd. Ezt az elnevezést a gyáriak utoljára az E46-os kódnévvel ellátott 3-as szériánál alkalmazták, azon belül is a kompakt kiviteleknél.

Bár a részletes specifikáció egyelőre nem ismert, a 128ti valószínűleg futóművét és hangolását tekintve közelebb áll majd az M-es csúcsváltozathoz, mint a gyengébb benzines vagy dízel motorral szerelt hétköznapi variánsokhoz. A hivatalos premier novemberben várható, az értékesítés jövő év elején indul el. Az árazása sem ismert egyelőre, de az M135i 15 milliós árcédulájánál azért pár millió forinttal szerényebb összegre számíthatunk majd.