Egy elektromos SUV-val jön Európába az egyik legnagyobb kínai autógyár

Buszokkal már eddig is jelen volt Európában a BYD, ám most személyautó fronton is megveti a lábát a kontinensen az egyik legnagyobb kínai autógyár. Norvégiát veszik be egy elektromos SUV-al.

A BYD a buszok világában jártas olvasóink számára nem cseng ismeretlenül, viszont autók terén csak az hallhatott róla, aki követte az ázsiai autópiac eseményeit. Ez változik meg a jövőben, ugyanis a kínai márka megkezdi az egyik autójának az értékesítését Európában, egészen pontosan Norvégiában.

A szóban forgó modell a Tang EV600, melynek már az elnevezéséből lehet következtetni az egyik legfontosabb tulajdonságára is: ez bizony egy elektromos SUV.

A specifikációit tekintve van helye az autónak itt is, hiszen a konkurenciához mérten is teljesen rendben van a tudása. A 82 kWh teljesítményű akkumulátor csomagnak köszönhetően 520 kilométeres hatótávval rendelkezik, ráadásul a 245 lóerős elektromotornak köszönhetően a lassú járgányok közé sem tartozik. Az árazása egyelőre nem ismert, a forgalmazás valamikor az év második felében kezdődik meg.