Egy belevaló Defender

Német tuningcég alakította át a Land Rover legendáját, a hamarosan búcsúzó Defender így még a modernebb luxus-terepjárók mellett is megállja a helyét.

Szögletes formája ellenére a Land Rover Defender kedvelt alapja a tuninggal foglalkozó cégeknek, a legutóbb a német Startech készítette el saját átiratát. Az újdonságot Sixty8 névre keresztelték, ezzel utalva arra, hogy a hamarosan búcsúzó Defender bizony már 68 éves.

Az átalakításhoz egy hosszú tengelytávú, 110-es változatot vettek alapul, amit szürkére fényeztek, a tető pedig fekete színben pompázik. A hűtőmaszkot a Startech által korábban is használt darabra cserélték, Sixty8 felirat olvasható a kartervédőn, kiszélesített kerékjárati ívei alatt 18 colos kerekeket találunk. Az utasterét a modernebb luxus-terepjárókéhoz hasonlóan kárpitozták bőrrel, de új kormánykereket, alumínium váltógombot és modern infotainment rendszert is találunk a fedélzeten. Egyedül a motort nem érintette az átalakítás, a 2,2 literes, négyhengeres turbódízel továbbra is 122 lóerős teljesítmény és 360 Nm nyomaték leadására képes. A limitált szériából természetesen 68 példány készül.