Édes szentségtörés

Klasszikus Mustang egy bitang erős V8-as motorral felvértezve? Elsőre nem hangzik rosszul, de mégis van egy nem apró turpisság a dologban!

Az amerikai izomautók (és pony car-ok) szerelmeseinek azonnal beindul a nyálelválasztása, ha elhangzik, hogy Ford Mustang a 60-as évekből erős V8-as motorral szerelve. Érthető a lelkesedés, de azért álljunk meg egy szóra, ugyanis az ördög a részletekben rejlik.

Itt van például az Anarchy Garage 1969-es gépezete, melyet egy 720 lóerősre felhúzott duplaturbós V8-as erőforrás hajt. Egy GM big block? Dehogy! Ez bizony német eredetű, egészen pontosan a Mercedes-AMG E63 jól ismert 5,5 literes motorjáról van szó. Az erőátvitelről a hátsó kerekekre szintén a németek váltója gondoskodik, az amerikai klasszikus ugyanis egy az egyben megkapta a 7 sebességes duplakuplungos automata szerkezetet is.

A végeredmény valami egészen megdöbbentő, még az Officially Gassed csatorna tesztelői is azonnal ráakasztják az életveszélyes jelzőt. Persze, a srácok még egy dologgal megfejelték az élvezeti faktort: esős időben tesztelték a kocsit, amit még por száraz aszfalton is embert és tapasztalt sofőrt kívánó feladat az úton tartani.

Persze, sok fanatikus azonnal szentségtörésről beszél, ami érthető, hiszen rengeteg amerikai lehetőség is adódik a jó öreg kompresszoros rásegítéssel és rotyogós V8-as hangzással. Mindezek mellett a kreativitást nem lehet elvitatni az alkotóktól, bár lehet, hogy mi azért az eredeti Mustang belsőt meghagytuk volna az élmény érdekében.