Digitális rendszámtáblával erősít jövőre Amerika

A Revier cég digitális rendszámtáblája eddig is jelen volt Amerikában próba jelleggel, de jövőre várja az igazi áttörést a forgalmazó, mivel egyre több állam bólint rá a legális alkalmazására.

A digitális rendszámtábla ötlete nem újkeletű, hiszen tuning vonalon már évek óta jelen van ez a különös megoldás. Van azonban egy olyan cég Amerikában, ami látja a lehetőségeket a legális alkalmazásban is.

Ez pedig nem más, mint a Reviver, akik már ebben az évben elkezdték Kaliforniában a próba jellegű alkalmazást. Neville Boston, a cég alapítója azonban az igazi áttörést jövőre várja, úgy tűnik ugyanis, hogy egyre több állam veszi fontolóra a modern megoldás hétköznapi alkalmazását is. Egészen pontosan Michigan államról van szó, ahol a jelek szerint jövőre teljesen legálissá válik a digitális rendszámtábla használata, természetesen ellenőrzött körülmények között.

Az Rplate névre keresztelt újszerű rendszámtábla megközelítés ráadásul nem csak a „divatos” megjelenése miatt lehet nagy siker a jövőben, hanem azért is, mert igény esetén nem csak az autó azonosítója jeleníthető meg rajta, hanem más információk is. Tegyük fel, hogy mondjuk ellopják az autónkat, mi pedig szépen otthonról internetes kapcsolattal kiírjuk szépen a rendszámra, hogy „lopott”. Ezzel kényelmetlenné válik egyből a kocsit vezető tolvaj helyzete, de természetesen más közérdekű információk is megjeleníthetők lesznek rajta.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy az ezzel járó visszaéléseket hogyan akadályozzák majd meg a jövőben, azt viszont már most tudni lehet, hogy előfizetéses rendszerben gondolkodik a Reviver. Tehát nem lesz elég a rendszámot megvásárolni, hanem bizony havi díjas előfizetéssel kell fenntartani annak a működését a későbbiekben. Miért? Például a nyomkövetésért, ami a beépített GPS jeladóval valósul meg, vagy az internetes kapcsolatért, amivel távolról is lehet feliratot küldeni a rendszámtáblára.