Digitális és hagyományos visszapillantót vegyít az Aston Martin

A legtöbb gyártó a tanulmányautókon előszeretettel alkalmazza a digitális visszapillantókat, sőt páran már az utcai autókon is mutattak be ilyen megoldásokat. Az Aston Martin szerint ez még korai, egyelőre a hibrid megoldások lehetnek a legjobbak.

Az Aston Martin bemutatta a legújabb visszapillantó tükör megoldását, melyben ha úgy vesszük semmi újdonság nincs, viszont alapvetően máshogy áll a kérdéshez, mint a legtöbb gyártó manapság.

A legtöbben tanulmány vagy végleges formában, de a digitális visszapillantókban látják a jövőt. Elég csak az Audi e-tron elektromos SUV-ra gondolni, ami bizonyos piacokon rendelhetővé vált ezzel a megoldással is. Az Aston Martin viszont úgy döntött, hogy ugyan haladni kell a korral, de nem akar két különböző megoldást erőltetni a vásárlókra az adott piac szabályozásai szerint (költségesebb két panelt gyártani egy helyett), így inkább hibrid irányba mozdítja el a fejlesztést. Ennek értelmében a jövő Aston visszapillantói egyaránt működnek kameraként és tükörként.

Új viszont, hogy az angolok a hátsó kamerát nem a lökhárítóra vagy a csomagtartóra szerelik, hanem a tetőre, így a kivetített kép is hasonló ahhoz, amit a belső tükörbe nézve látnánk, csak éppen holttér nélkül.