Decemberben a Volkswagen értékesítette a legtöbb autót Európában

Igen komoly év végi hajrát mutatott be tavaly a Volkswagen. Az év utolsó hónapjában abszolút övék volt a piac, ráadásul az elektromos ID.3 majdnem megelőzte értékesítések terén az éppen aktuális Golf generációt.

A 2020-as év sok szempontból új trendeket hozott az autóiparban is. A járvány erőteljesen beleszólt a piac alakulásába, ám az elektromos autózás terjedését nem tudta visszább venni. A vásárlói szokások megváltozásának köszönhetően a villanyos autók minden eddiginél nagyobb népszerűségnek örvendtek, melyre tökéletesen világít rá a Jato Dynamics statisztikája.

Az egyik legfontosabb momentum decemberben volt megfigyelhető, amikor is az elektromos ID.3 (27 997 darab) majdnem megelőzte a jelenlegi Golf (30 073 darab) generációt az újautó értékesítések terén. Ezzel decemberben egy elektromos autó ugrott fel a legkeresettebb modellek dobogójának második fokára.

Érdekes kép, hogy még mindig a Volkswagen csoport uralja az európai szegmenset, csaknem ráduplázva a második helyezett PSA-ra. Persze ebbe a sorrendbe idén beleszólhat még az FCA-val összeolvadásból keletkezett Stellantis is.

Az ID.3 decemberi kiugró sikere ellenére az egész évet tekintve még mindig a Renault Zoe a legkeresettebb elektromos autó Európában 99 ezer darabos értékesítéssel, ami egy laza duplázás a franciáknak a tavalyi évhez képest.