Csúszik az új Ford Bronco piaci bevezetése

A Ford amerikai részlege jelentette be, hogy a korornavírus járvány miatt a beszállítói hálózatukban fennakadások alakultak ki, ami miatt csak jövő nyáron indulhat el az új Bronco generáció forgalmazása.

Bár már csaknem egy éve az életünk részét képezi a koronavírus járvány, még mindig komoly fennakadásokat tud okozni a vírus hatása az autóiparban is. Nem ritka manapság, hogy eltolnak a gyártók egy-egy premiert, ami most bizony bekövetkezett a Ford esetében is.

A gyártó amerikai képviselete ugyanis beszállítói fennakadások miatt az eddig tervezett kora tavaszi dátum helyett csak majd valamikor jövő nyáron indítja meg az új Bronco generáció forgalmazását. Said Deep, a Ford amerikai szóvivője arra nem tért ki, hogy pontosan mely beszállítókkal van probléma, de azt elárulta, hogy a járvány rendkívüli mértékben lelassította a gyártáshoz szükséges eszközök fejlesztését is, így lehetetlen időben elkezdeni az összeszereléseket.

Ezzel együtt az előrendelői időszak is csúszik, azaz elméletileg tegnap óta lehetett volna rendeléseket leadni a trendi terepjáróra Amerikában, ám ezt a lehetőséget az eddig felvázolt okok miatt most már csak valamikor január közepén nyitja meg a gyártó. A csúszás persze minket közvetlenül nem érint, a Ford ugyanis egyelőre úgysem tervezi a Bronco európai értékesítését, viszont azok számára kellemetlen lehet a hír, akik az újdonság behozatásán gondolkodtak.