Csúszással kezdődhet meg a BMW iX gyártása

Bár az első bejelentések szerint már idén az év második felében megindulhatott volna az elektromos BMW iX SUV termelés, ám most fél évvel későbbre tolta ezt a dátumot a gyártó.

A BMW igencsak bátran esik neki az elektromos jövőnek. Bátran, mert egy olyan autót sikerült összehozniuk, melynek megjelenése annyira megosztotta a rajongókat is, hogy a gyártó azóta külön kampányt épített fel arra, hogy márpedig ez igenis jó.

Most viszont úgy tűnik, hogy a sors esélyt ad arra, hogy még tovább emészthessük a villanyos bajor SUV formai megoldásait, ugyanis kiderült, hogy nem tudják majd elkezdeni a termelést az eredetileg tervezett időpontban, azaz 2021 második felében.

Az iXForums információi szerint ugyanis csak 2022 márciusában készül majd el az első példány. A késés okát egyelőre nem árulták el a szakik, ám nem lennénk meglepve, ha a globális félvezetőhiányra lenne visszavezethető ez is.

Az iX egyébként a BMW eDrive rendszerének ötödik generációjára épül fel két elektromos motorral és 496 lóerős összteljesítménnyel, illetve a 100 kWh-s akkumulátor csomagnak köszönhetően akár 500 kilométeres elektromos hatótávval.