Csupasz alvázzal, azaz variálható felépítménnyel is kapható lesz a Ford Ranger

A világ egyik legsikeresebb pickup modellje Európában tehergépkocsi formában is kipróbálja magát jövőre. Jön a speciális felépítményekkel is ellátható Ford Ranger, azaz a csupasz alvázzal készülő kivitel.

A Ford egyik legsikeresebb modellje a Ranger, mely már évtizedek óta a pickup kínálat egyik meghatározó tagja. Most egy szintet feljebb lép Európában az ismert modell, azaz jön a tehergépkocsi változat is.

Ehhet a Ford alapból egy csupasz alvázas verziót dob piacra, mely kérhető lesz szimpla és duplafülkés kivitelben is. Az alváz kikézése lényegében bármilyen felépítményt támogat, de természetesen igény esetén a Ford is segít abban, hogy megvalósíthassuk a vállalkozásunk számára legmegfelelőbb konstrukciót.

Mindezt úgy teszi meg a gyártó, hogy azok rendelkezésére bocsájtja a 160 cégből álló QVM (Quality Vehicle Modifier), azaz bevizsgált felépítménygyártó hálózatát is, aminek köszönhetően megbízható, minden igényt kielégítő és természetesen garanciális átalakításhoz juthat, aki a Ranger tehergépkocsi változata mellett teszi le a voksát.

A felépítményeknél tehát a variációk száma szinte végtelen, a motorpaletta ezzel ellentétben viszont csupán egyetlen tagot számlál majd. Ez pedig nem más, mint a kétliteres négyhengeres EcoBlue dízel erőforrás, mely 170 lóerős teljesítményt képes leadni 420 Nm nyomaték mellett.

A forgalmazás a tervek szerint már január folyamán megindulhat, ám a felépítmény nélküli Ranger árazása egyelőre ismeretlen.