Csupán 15 darab készül a klasszikus versenyautók előtt tisztelgő modern Ferrari átiratból

Az Aero 3 az olasz Touring Superleggera karosszériaépítő műhely különlegessége, mely úgy tiszteleg a 30-as évek versenyautói előtt, hogy közben modern műszaki megoldásokat találhatunk a lemezek alatt.

Igencsak különleges, mai szemmel szokatlan sportkocsi átiratot mutatott be az olasz Touring Superleggera karosszériaépítő műhely. Az Aero 3 névre keresztelt járgány lényegében egy modern tisztelgés a 30-as évek legendás versenyautói előtt.

Innen eredeztethető a látványos hátsó „uszony” is, melynek több feladata is van az Aero 3 esetében. Először is magától értetődően a levegő áramoltatásában és a stabilitás megőrzésében játszik jókora szerepet, de egyben viszonyítási alap is a hátsó szárny beállításához. Pontosan ennek köszönhető az uszony két oldalára felfestett „szögmérő” is, így elég egyszer kitapasztalni az adott környezetre vonatkozó legjobb beállítást, máskor már a szög ismeretében elég kézzel az adott ponton rögzíteni a légterelőt.

A klasszikusokat idéző ám funkcionális hátsó megoldásnak azonban van egy hátránya is: nem lehetett hátsó szélvédőt építeni miatta. Éppen ezért a Touring Superleggera kamerás rendszert alkalmaz, azaz az utastérben a képernyőn nézhetjük meg, hogy pontosan mi is történik mögöttünk.

Szinte hihetetlen, de a furcsa karosszéria alatt egy teljesen modern Ferrarit találhatunk, egészen pontosan az F12 Berlinettát. A belső tér alig változott, akárcsak a motor, így ott a már megszokott 6,3 literes V12-es egységet találhatjuk 720 lóerős teljesítményre hangolva.

Az Aero 3 nem csak a megjelenésében számít különlegességnek, hanem azért is az, mert nem fogunk sokat látni belőle az utakon. Összesen 15 darabot építenek csak meg, melyből 3 már el is kelt. A képeken az egyik ilyen gazdás példányt láthatjuk már.

Mennyibe kerül? A műhely szerint ez a célközönség számára nem mérvadó, így pontos összeget csak személyes érdeklődés esetén árulnak el.