Csökkentene a paletta méretén és még szorosabb Toyota összefogásba kezdene a BMW

A Toyota és a BMW partneri kapcsolata nem ma kezdődött, de a bajor márka vezérigazgatója még a mostaninál is szorosabb kapcsolatot szeretne. Valószínűleg a paletta is átalakul a későbbiekben.

Sokan nem tudják, hogy a Toyota és a BMW már évek óta együttműködik egymással fejlesztések és szolgáltatások terén. Ennek talán a leglátványosabb kézzel fogható eredménye a BMW Z4-Toyota Supra páros, de emellett számos egyéb projekt is fut még mindig a két márka közös igazgazásában.

Ezek többsége a hidrogénes üzemanyagcellás hajtások iránáyba tolódik el, tehát a bajor és a japán fél is lát nem kevés lehetőséget ebben az alternatív hajtásban a tisztán villanyos megoldások mellett.

„A két márka kapcsolata ennél már csak szorosabb lesz a jövőben”- mondta Oliver Zipse, a BMW vezérigazgatója egy online konferencián, majd kitért arra, hogy a közös fejlesztések nem csak a hidrogéncellás hajtások fejlettségében fognak tükröződni, hanem a hidrogén ipari előállításában is.

Mindezek mellett a BMW vezetője elmondta azt is, hogy a jelenlegi helyzet megköveteli a paletta és az üzleti modell áttervezését, ha továbbra is profitot szeretne termelni a márka. Ennek az eszköze lehet a BMW kínálat csökkentése is, melynek valószínűleg kupék és kabriók eshetnek áldozatul.

„Kupék, kabriók és roadsterek… Most még nem tudjuk, mi marad meg ezekből”- mondta Zipse, majd természetesen kiemelte, hogy a márka jövőjét az alternatív hajtásláncok mellett az SUV modellek határozzák majd meg.