Csak hibridként és csúcsfelszereltséggel kerül nálunk szalonokba a Ford Explorer

A Ford az Explorer globális piacra tolásával nálunk is elérhetővé tette az Amerikában kiemelt népszerűségnek örvendő modell. Ráadásul nem is aprózták el a dolgokat, csak hibridként és csúcs felszereltséggel lesz kapható a hazai kereskedésekben.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Ford globális modellé teszi az új Explorer generációt, azaz nálunk is elérhető lesz. Az sem volt titok, hogy csak és kizárólag hibrid hajtáslánccal lehet majd megvásárolni, most viszont pontosabb részletek derültek ki a nálunk kapható kivitelekről.

Először is, a hibrid rendszer teljesítménye nem elhanyagolható 450 lóerő, melynek egy 3 literes duplaturbós V6-os benzines egység az alapja. Ehhez jön hozzá az elektromotor és a 14 kWh-s akkumulátor csomag. Ez mintegy 50 kilométeres elektromos hatótávot tesz lehetővé, ami már feljogosítja a kocsit nálunk a zöld rendszám viselésére.

Az is kiderült, hogy csak és kizárólag csúcsfelszereltséggel lesz elérhető az Explorer a hazai piacon, azaz extrát semmit sem kérhetünk hozzá, mert már minden okosság jár hozzá alapból. Csupán azt dönthetjük el, hogy a sportos elemekkel feldobott ST-Line felszereltséget kérjük, vagy inkább a komolyabb megjelenést biztosító Platinum felszereltség a mi világunk.

Az árazás sem titok továbbra, azaz a sportosabb változat 26 millió forintba kerül, míg a Platinumért már 26,2 millió forintot kell befizetnünk a Ford pénztárában.

Persze, ezek nem éppen filléres tételek, viszont ha a konkurens ekkora méretű autókat vesszük példának kompromisszumok nélküli csúcsfelszereltséggel, akkor még jó boltnak is nevezhető a dolog. Ja, és mivel hétüléses az autó, ezért igényelhető rá az állami 2,5 millió forintos állami támogatás is!