COVID szűrőállomásokat épít a Volkswagen Németország-szerte

A koronavírus fertőzések száma sajnos újra emelkedőben van Európában, így az autógyártók is megkezdték az előkészületeket egy esetleges második hullám megelőzésére. A Volkswagen gyorstesztelő létesítményeket épít Németország-szerte.

Bár a koronavírus fertőzések száma már-már teljesen elülni látszott az utóbbi 1-2 hónapban, mostanság sajnos megint rohamosan nő a COVID19-ben megbetegedők száma. Az egészségügyi dolgozók és a gazdasági szakemberek egyaránt egy erős második hullámtól félnek, így érthető, hogy új lendületet vesz a küzdelem a terjedés megállítására.

Akárcsak az év elején, ebben most is nagy szerep jut majd a helyzetet az egyik legkeményebben megszenvedő ipari ágazatra, az autóiparra. Még egy gyárleállítási hullám katasztrofális következményekkel bírna, így például a Volkswagen is elkezdte a bekeményítést és olyan szűrőhelyeket hoz létre Németország-szerte, ahol 24 óra alatt megszületik a COVID tesztek eredménye.

Ilyen központ kerül kialakításra Wolfsburg-ban, a márka főhadiszállásának helyet adó városban is, ahol naponta 2400 ember tudnak majd letesztelni. Fontos, hogy egyelőre a tesztelés önkéntes alapú lesz, tehát aki szükségét érzi, annak kell majd csak elmennie a szűrésre.

A Volkswagen vezetősége azt is elmondta, hogy a szűrőállomásoknak a pánik megelőzésében is nagy szerepe lehet a későbbiekben, hiszen nyakunkon a koronavírussal szinte azonos tüneteket kiváltó influenza szezon is. És hát nem lenne szerencsés, ha az influenzával megbetegedő emberek tömegesen lepnék el hirtelen az egészségügyi intézményeket, illetve kerülnének szó nélkül karanténba a tünetek miatt.